Prenumerera på BK Gripens kalender

Det kan vara praktiskt att införliva Gripens kalender i din privata kalender. Dels för snabb översikt och kanske också för att få notiser om något läggs till i Gripens kalender. Om man tittar på Kalender sidan på hemsidan ser man två länkar under kalendern:

Om du klickar direkt på länken ”Prenumerera via Google” så försöker webbläsaren öppna din kalender app och lägga till en prenumeration på Gripens kalender.

Om du använder Googles webb klient måste du göra prenumerationen för hand i Googles kalender app. Längst till vänster i Google kalender har du följande:

Tryck på + symbolen och välj ”From URL”. Klistra in länken från ”Prenumerera via Google” på Gripens kalender sida.

Tryck på ”Add calendar”. Kalendern ”BK Gripen” skall nu dyka upp under ”other calendars” och dom senaste händelserna visas i din kalender:

När nya saker läggs till i Gripens kalender bör de dyka upp i din Google kalender.

Export funktionen

Om man nu inte tycker att det räcker med att få de senast inlagda och alla nya händelser utan man vill ha med allt som finns i kalendern?

Export funktionen skapar en ögonblicksbild av allt i kalendern till en fil som du sedan kan importera till din kalender app. Eftersom prenumerationsförfarandet ovan inkluderar de senaste händelserna kommer dessa att bli dubbletter om du läser in en export till samma kalender som prenumerationen går till. Dubbletterna måste manuellt tas bort.

Om du använder Googles webb klient kan du inte läsa in en export och en prenumeration till samma kalender. Du blir tvungen att skapa en kalender för exporten och en för prenumerationen.

Den här sidan använder kakor (cookies). Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vårt användande av kakor.